Tabăra Pănicel

𝐓𝐚𝐛𝐚̆𝐫𝐚 𝐞𝐱𝐩𝐥𝐨𝐫𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐏𝐚̆𝐧𝐢𝐜𝐞𝐥🏕
1-8 august
Pănicel,Glăjerie, Râșnov
Coordonator: Ovidiu Pascu

În perioada 1-8 august, 161 exploratori  din Conferința Muntenia au participat la Tabăra explo Pănicel, care s-a desfășurat la Pănicel- Râșnov.

Pentru că la explo orice este posibil,  printr-un efort deosebit al organizatorilor, un teren aproape imposibil de campat a devenit un loc plin de amintiri atât pentru tabăra Pănicel, cât și pentru celelate tabere care s-au desfășurat în aceeași locație, și chiar și apa a fost adusă în tabără printr-un sistem inedit de colectare. Probabil că a fost terenul cu cea mai mare inclinație din istoria taberelor de vară.

Traseele montane: Cabana Mălăiești, Brâna Caprelor, Tache Ionescu, Vârfurile Bucșoiu, Omu, Scara, vor rămâne în amintirea copiilor, alături de florile de colț, capre negre și chiar ursul, văzut pe culmile alpine ale Munților Bucegi.

Invitatul special al acestei tabere a fost botanistul Gary Johnson, din SUA care a predat exploratorilor diferite specializări din natură.

Proiectul social de ajutorare a unor familii nevoiașe din Zărnești început cu ocazia Pedaliadei din această primăvară, a continuat și în această tabără, exploratorii ajutând familii defavorizate cu donații, alimente și hăinuțe, iar pentru două zile, copiii acelor familii au fost aduși în tabără pentru a participa la activități.

Coordonatorul taberei a fost Ovidiu Pascu, împreună cu alți 12 instructori organizatori.

10 august 2021

Tags: , , , ,