Tabăra „Ieslea”

29 decembrie 2010

Exploratori. Fân. Zăpadă. Zâmbet. Iesle. Cântec. Munte. Devoţional.
Adunate, ar putea însemna tabăra IESLEA de la Moeciu, din perioada 23-29 decembrie 2010, ce s-a desfăşurat sub motto-ul “S-a născut în inima ta?”. 63 de exploratori şi instructori, împreună cu comandamentul condus de Master Ghid – Titu Mirăuţă, ne-am putut bucura de a III-a tabără de iarnă organizată în Conferinţa Muntenia, avându-l împreună cu noi şi pe Ovidiu Pascu, directorul asistent pe programul de exploratori din cadrul aceleiaşi Conferinţe.
Fiecare zi a avut o temă spirituală în jurul căreia s-au centrat activităţile, astfel încât copiii să poată fi îndrumaţi din cât mai multe puncte de vedere.

Joi ne-am jucat, am început să ne familiarizăm unii cu ceilalţi şi am învăţat că “S-a împlinit vremea… pentru o schimbare a inimii.“, împreună cu capelanul taberei Beniamin Stan.

Vineri a fost zi plină. Începând cu înviorarea în zăpadă, continuând ca în fiecare zi cu studiul pe grupe, apoi ne-am putut dezvolta îndemânările sau am putut învăţa lucruri noi la specializări. Iar după-amiază, în paralel cu pregătirea pentru Sabat, fiecare grupă a avut ocazia să-şi orneze tortul într-un mod cât mai original. Pentru că tema zilei de vineri a fost “şi-au deschis visteriile“, ne-am asemănat magilor şi am pornit la colindat prin sat, în încercarea de a aduce oamenilor o bucurie muzicală şi de a împărţi cărţi cu mesajul Speranţei. Şi tot de la magi am învăţat că e mai ferice să dai, astfel încât Sâmbătă dimineaţă fiecare copil a avut ocazia să dăruiască cadoul pregătit de acasă unui alt explorator.

Sabatul a stat sub semnul călăuzei lui Dumnezeu. Atât la şcoala de Sabat realizată într-un mod practic pentru copii, cât şi în mesajul spiritual despre Păstorul care ne conduce, în jocurile şi concursul biblic, dar mai ales pe traseul neaşteptat de la închiderea zilei, am putut observa cât de important e să ai o călăuză autentică.

Duminică am fost “gata să mergem” pe un traseu montan şi să ne bucurăm de peisajele de iarnă, iar după-amiază fiecare grupă şi-a putut demonstra creativitatea în realizarea unor costume, imnuri naţionale, steaguri, daruri şi poveşti ale darurilor pe care le-ar fi adus la iesle, dacă ar fi fost magi din alte părţi ale lumii. Astfel, la programul de seară, în funcţie de imaginaţia fiecăruia, am adus la iesle daruri de la eschimoşi, chinezi, indieni, japonezi, rromi, namibieni, nemţi şi mexicani.

Luni- zi de specializări şi îndemânări precum: felicitări, mărgele, kirigami, origami, string art, campare pe timp de iarnă şi primus, ceas cu noduri, quilling, semne de carte, pixuri, decoraţiuni cu boabe, din nucă de cocos, modelino cu rumeguş, sculptură în săpun, împletituri, ca să învăţăm că putem fi de folos şi putem să “lucrăm pentru El“, chiar dacă suntem mici. Luni s-a încheiat cu un traseu de învestitură pentru cei care doreau să devină exploratori.
A urmat ziua de marţi cu ultima serie de specalizări, timp mai mult de joacă, pentru a profita de zăpada proaspăt aşternută şi programul de seară, toate îndemnându-ne “să creştem“. Pe toate planurile. Să creştem frumos.

Tabăra s-a încheiat miercuri, dar mesajul ne provoacă mai departe: asemeni magilor care s-au întors de la Iesle, să spunem şi noi mai departe ce am aflat: Isus iubeşte pe fiecare şi doreşte să se nască în inima noastră.

Mioara Mei Roşu / instructor de exploratori, zona Bucureşti

http://www.tin.ro/stiri/191-tabara-ieslea.html
Locație: Moieciu

Tags: