Tabăra explo TinServ ‘Anonima’

Tabăra explo TinServ ‘Anonima’

 

În perioada 5-12 aprilie, 40 de exploratori și instructori din Londra și Constanța, au organizat împreună o Tabără TinServ, denumită “A(NO)NIMA”, la Solca în Suceava.

Echipele de organizare a taberei, conduse de Alina Boca din Londra și Bobi Ciocârlan din Constanța, s-au axat pe proiecte sociale, în care exploratorii s-au implicat trup și suflet, astfel că în diferite zile au făcut vizite la un azil de bătrăni, la o casă de copii, au distribuit pachete sociale în trei localități, au vizitat o familie cu o situație materială precară, căreia pe lângă pachete alimentare oferite, copiii au oferit și o sobă cu care această familie să-și încălzească casa.

Pentru realizarea acestor proiecte sociale, exploratorii din grupele explo din Londra au demarat o campanie în comunitățile de români din oraș, în urma căreia au strâns suma de 10.000 de lire.

Pe lângă aceste proiecte sociale demarcate în cadrul taberei, exploratorii au organizat un Festival explo în două comunități, în biserica din Solca și Poieni, au mers într-o drumeție pe muntele Rarău, au vizitat orașul Suceava, au mers la un atelier de olărit și au învățat diferite specializări explo.

13

 

28 aprilie 2023

Tags: ,