Orientare urbană

Regulament – ORIENTARE URBANĂ


Locație: Brașov
Data: 16.02.2020
Locația: Brașov
Proiect: orientare urbană
Participanți: exploratorii din Zona Prahova
Coordonator proiect: Andreea Dima Strâmbu

„Puțin trecut de ora șapte. Inflație de cravate galbene în Gara de Vest din Ploiești. Zona Prahova pornește cu toată viteza „personalului” în orientare urbană, spre Brașov. Mai adunăm vreo două grupe de pe drum până ajungem la 14 și reușim să batem suta. Facem prezența: ne lipsesc două grupe ca să fim integraliști, dar compensăm cu alte două nou nouțe.
Pornim în explorarea orașului încețoșat cu câteva opțiuni: traseele „Apără cetatea Brașovului” 1 și 2 de la Questo direct pe telefon, o hartă de vânătoare cu detalii atent alese de cineva dintre-ai noștri și o listă de provocări, tot după inspirația lor.
În jur de 11 începe exodul – centrul istoric ne primește însorit. Roim ca un stup de albine, muncim ca un mușuroi de furnici, alergăm ca un jaguar, ochim detaliile ca niște vulturi, săpăm după indicii precum ratonul, lucrăm în haită ca lupii, mirosim prada ca leii, ne apărăm ca aricii, suntem omniprezenți ca apa, rezistăm ca diamantul și adunăm puncte cum adună cedrul anii.
A obosit și soarele să ne mai lumineze, dar tot nu ne îndurăm să ne întoarcem acasă. Prindem din zbor autobuzul, căci avem deja luate biletele de tren pentru întoarcere. Ne adunăm puterile și sărbătorim reușitele: pentru că am fost eficienți, meticuloși, veseli și creativi, dar disciplinați și organizați, prietenoși, intuitivi, uniți, exploratori și cutezători, rapizi, ne bucurăm totodată pentru cea mai mare echipă și pentru cea mai tânără și-apoi ne purtăm tăcuți spre casă trofeele și amintirile.” Naomi Călugăru

16 februarie 2020

Tags: