Orășelul copiilor


Locație: Constanța
Orice copil visează că atunci când se va face mare va deveni poliţist, jandarm, doctor sau pompier, însă puţini ştiu, cu exactitate, cu ce se „mănâncă“ meseria respectivă. Tocmai de aceea, instituţiile statului au venit în sprijinul prichindeilor, în cadrul unui eveniment organizat duminică, în Parcul Tăbăcăriei. „Constanţa în miniatură“ a adunat, laolaltă, reprezentanţi ai instituţiilor statului, fotografi, oameni de televiziune, pentru a veni în întâmpinarea micuţilor cu informaţii despre domeniilor care doresc să le practice, în viitor, despre ceea ce înseamnă viaţa într-un oraş al zilelor noastre.

„Ne aflăm în incinta unui orăşel în miniatură, Constanţa în miniatură, dedicat atât părinţilor cât şi copiilor. Suntem deja la cea de-a V-a ediţie. Avem standuri diferite, cu toate instituţiile care se pot regăsi într-un orăşel în miniatură. Este o ocazie în care instituţiile statului pot veni să-şi prezinte instituţia, cu ce se ocupă.

Sunt standuri diferite, de la Poliţie, Jandarmerie, spital, filarmonică, locuri de joacă, Judecătorie. Am încercat să realizăm cam tot ce se poate crea într-un orăşel, mai puţin închisoare“, a declarat Felix Muşat, organizatorul evenimentului. Micuţii au fost încântaţi, cel mai mult, de poliţie, pompieri şi jandarmerie, dar au fost interesaţi şi de televiziune, cât şi fotografie. „Foarte încântaţi au fost locurile de joacă.

Au fost foarte atraşi de instituţiile statului, jandarmerie, poliţie, ISU, de utilajele pe care aceştia le-au prezentat, au avut ocazia să probeze o cască, să intre într-o maşină de poliţie, de jandarmerie, să facă cunoştinţă cu meseria respectivă“, a mai spus Muşat.

Accesul copiilor s-a făcut pe baza unui „paşaport” primit la intrarea în orăşel, prima oprire fiind „Banca” pentru a primi creditul de start, după care, la diferite standuri, au obţinut „explo-lei” pe care i-au folosit la locurile de joacă. Evenimentul s-a derulat duminică, în intervalul orar 10.00 – 20.00, fiind organizat de către Asociaţia „Exploratori pentru Viitor” în colaborare cu şcoala primară „Wilhelm Moldovan“.

Mirela Sorina PASCAL / www.replicaonline.ro

7 iunie 2015

Tags: ,